TOVÁBBI SZIGORÍTÁSOK JÖNNEK!TOVÁBB NEHEZEDIK A NEMZETKÖZI GÉPJÁRMŰVEZETŐK MUNKÁJA!

Németország: változtak a belépési szabályai:

1. 2021. november 24-től arra a rakodóhelyre, ahol nem biztosított az érintkezésmentes rakodás, csak tesztelt, teljesen átoltott, vagy fertőzésen átesett személy mehet be.

2. Az ország besorolások listája elérhető ide kattintva! (www.rki.de)

A következő szabályokat kell alkalmazni Németországban a teherforgalomban vagy személyforgalomban közlekedő hivatásos gépjárművezetőkre, amennyiben a belépés előtti 10 napban a fent említett országokban tartózkodtak:

Belépés „magas előfordulási” területről:

Regisztráció: NEM SZÜKSÉGES!

Tesztkövetelmény: negatív teszteredmény/ teljes átoltottság / COVID-19 betegségen való átesés: csak 72 óránál hosszabb tartózkodások esetén szükséges igazolni a fenti három kritérium valamelyikét! (Amennyiben az érintkezésmentes rakodás kivitelezhető! Amennyiben nem kivitelezhető, úgy a fenti szabályok lépnek érvénybe, lásd 1. pont)

Karantén: önkéntes karantén: NEM SZÜKSÉGES!

Belépés „vírusvariáns” területről:

Regisztráció: 72 óránál hosszabb tartózkodásnál belépés előtt kötelező regisztrálni az einreiseanmeldung.de oldalon.

Tesztkövetelmény: a belépés csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszttel engedélyezett (Figyelem: oltottak esetében is!).

Karantén: 72 óránál hosszabb tartózkodások esetén az áruforgalomban közlekedőkre is vonatkoznak a karanténszabályok, a gépjárművezető köteles másoktól izoláltan tölteni a karantént tartózkodása alatt.

Kivételek: a kivételek és az új szabályok a „vírusvariáns területen” tartózkodókra nem alkalmazhatók! Így azok, akik már igazolható módon átestek a betegségen, vagy mindkét oltást megkapták, nem mentesülnek a fenti követelmények alól, ha „vírusvariáns területen” tartózkodtak.

A tranzitra nem vonatkoznak ezek a követelmények, csak a célforgalomra.

Ausztria: a hivatásos gépjárművezetők akadály nélkül beléphetnek Ausztriába. Az ünnepi utaztatásokra és a síszezon kezdetére tekintettel a buszosoknak azonban fontos tudnivaló: utasaiknak belépési nyilatkozatot kell magukkal vinniük, ha osztrák területre szeretnének belépni, vagy onnan Németországba kívánnak továbbhaladni. Az űrlap és annak magyar tükörfordítása itt megnyitható németül » és magyarul »

TOVÁBBI HÍREK, INFORMÁCIÓK, FRISSÍTÉSEK ITT:
https://mkfe.hu/hu/mediamenu/hirek/belf%C3%B6ldi-h%C3%ADrek/10286-koronavirus.html

Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?