SZIGORÍTJÁK A GÉPJÁRMŰVEZETŐKRE VONATKOZÓ MUNKAVÉGZÉST EURÓPÁBAN! SOFŐRÖK FIGYELEM!

NÉMETORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA, LUXEMBURG, SVÁJC

 

 

november 22., hétfő, 11:20
 Németország: 2021. november 24-től (szerdától) a németek is bevezetik az olaszokhoz és osztrákokhoz hasonló szabályt: arra a rakodóhelyre, ahol nem biztosított az érintkezésmentes rakodás, csak tesztelt, vagy oltott, vagy fertőzésen átesett személy mehet be. A rakodóhelyek biztosíthatnak tesztelési lehetőséget a gépjárművezetőknek. A tesztelés idejére a gépjárművezetők bemehetnek a telephelyre. (Forrás: Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztériuma)

november 19., péntek, 14:35
 Németország: a német járványügyi hivatal (Robert Koch Institut; RKI) 2021. november 21-én 00:00 órától „magas előfordulási terület” csoportba sorolja Belgiumot, Görögországot, Írországot és Hollandiát is. A „magas előfordulási terület” már érinti a gépjárművezetőket, a részletes információkat a november 14-i frissítésben tettük közzé. Német hatósági tájékoztató oldal »

november 14., vasárnap 01:35
 Németország 2021. november 14-én, vasárnap 00:00 órától, Magyarország „magas előfordulási területnek” számít.

Az ország besorolások listája elérhető IDE» kattintva!

A következő szabályokat kell alkalmazni Németországban a teherforgalomban vagy személyforgalomban közlekedő hivatásos gépjárművezetőkre, amennyiben a belépés előtti 10 napban Magyarországon, vagy bármely más „magas előfordulási területen”  tartózkodtak:
Előzetes regisztráció: NEM SZÜKSÉGES!
Negatív teszteredmény/teljes átoltottság/COVID-19 betegségen való átesés: csak 72 óránál hosszabb tartózkodások esetén szükséges igazolni a három kritérium valamelyikét!
Önkéntes karantén: NEM SZÜKSÉGES!

 

NÉMETORSZÁGBAN 2021. JÚLIUS 1-JÉTŐL VISSZAÁLLT A KAMIONSTOP RENDJE!!!

 

Ausztria.

Aktuális:

2021. 11. 21.
1) A világjárvány miatt nem javasoljuk a külföldre utazást! Az uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet 2021. július 1- jén lépett hatályba. Azóta az EU mindegyik országa ki tudja állítani állampolgárai és lakosai számára az uniós digitális Covid-igazolványt, amely az EU egész területén ellenőrizhető. Így az Európai Unió tagállamai, valamint az igazolványt elfogadó EGT-tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc biztonsági besorolása a II- es kategóriába került.

További hasznos információt az uniós digitális Covid-igazolványról itt olvashat: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_hu

Az országban érvényes helyi járványügyi szabályok a lenti 4. pontban olvashatók!

a. Be lehet-e utazni az országba? IGEN 

A Magyarországról történő beutazás feltételei:

  • 72 órán belüli negatív PCR tesztről szóló orvosi igazolás, VAGY
  • orvosi igazolás arról, hogy az utazó a COVID-19 betegségen 6 hónapon belül átesett VAGY
  • igazolás arról, hogy az utazót a beutazási rendelet I. mellékletében felsorolt oltások egyikével (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield) beoltották, az alábbiak szerint:
  1. a második oltástól kezdődően, ameddig annak beadásától 360 nap nem telt el, amennyiben az első és a második oltás között legalább 14 nap eltelt – egy dózisú oltóanyagoknál a beadás utáni 21. naptól számított 270. napig,
  2. egy oltás megtörténtétől (360 napig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt, (jellemzően a Szputnyik V vakcinával oltottak esetében; az antitest vizsgálat a mintavételtől számított 90 napig érvényes, ezen időszak alatt kell beadatni az oltást.);
  3. további, (többségében a 3.) kiegészítő oltás esetében, amennyiben annak beadásától 360 nap nem telt el, és a kétdózisú oltás és a kiegészítő oltás között legalább 120 nap, az egydózisú oltás (Janssen) és a kiegészítő oltás között pedig legalább 14 nap telt el, Valamennyi oltás, (a korábban felvett oltás/okat/ is beleértve) kizárólag Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac vagy Covishield típusú lehet. (A Szputnyik V oltást Ausztria nem ismeri el.)

A Johnson and Johnson (Janssen) vakcinával oltottak esetében egységesen 2022. január 3-ig lesz érvényes a védettségi igazolás.

A fenti tényeket a beutazási rendelet (Einreiseverordnung) A (német) vagy B (angol) mellékletében szereplő igazolásnak megfelelő tartalommal, angol vagy német nyelven kell igazolni.

A tesztkötelezettség a belépéstől számított 24 órán belül pótolható, ehhez a határátlépésnél kérhetik a tesztelési időpontfoglalás bemutatását. Ebben az esetben az előzetes regisztrációs kötelezettség továbbra is fennáll (a regisztrációs formanyomtatvány ITT elérhető)! Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy az osztrák hatóság az utólagos tesztkötelezettség teljesítését ellenőrzi!

A nem egyedül utazó, 12 év alatti gyermekekkel szemben nem áll fenn tesztelési kötelezettség. A 12 és 18 év közötti – nem oltott és nem gyógyult – gyermekek, akik oltottsági- vagy gyógyultsági igazolással beutazó felnőtt kíséretében utaznak be, teszt bemutatására kötelesek.

A diákok továbbra is használhatják a beutazáshoz az iskolában kapott tesztigazolásukat (Ninja-Pass).

A magyar védettségi igazolvány nem elfogadott.

Az uniós digitális Covid-igazolvány abban az esetben jogosít belépésre, ha az az alábbi oltóanyagok valamelyikének mind a két dózisát tartalmazza: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac vagy Covishieldkivétel ez alól az egydózisú Johnson and Johnson vakcina.

A világjárvány miatti utazási korlátozásokkal kapcsolatos legaktuálisabb információk mindig elérhetők az osztrák külügyminisztérium honlapján – ITT):

FONTOS!  Az Ausztriából más országba történő továbbutazás esetén a célország beutazási (és repülőút esetében a légitársaság szállítási) feltételeinek is eleget kell tenni, ezt például a repülőtéren a check-in-nél és a beszállásnál ellenőrzik.

A fenti feltételrendszer a továbbiakban halaszthatatlan családi okból történő beutazásnál is fennáll.

b. Kell teszt? IGEN, kivéveha a beutazó a beutazási rendelet/Einreiseverordnung A   ( német ) vagy B  (angol) mellékletében szereplő igazolással rendelkezik és megfelel a fenti a) pontban kifejtetteknek.

A munkavállalási-, tanulmányi- és családi célból ingázók (az Einreiseverordnung Anlage 1-ben szereplő országokból, köztük Magyarországról történő beutazás esetén) oltási igazolás hiányában a mintavételtől számított 72 órán belüli negatív PCR teszt vagy 24 órán belüli negatív antigén teszt bemutatására kötelesek.

Forrás:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?