TOVÁBB SZIGORÍT NÉMETORSZÁG! ÍGY LÉPHETNEK BE A KAMIONSOFŐRÖK AZ ORSZÁGBA!

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól érkezett tájékoztatás szerint 2021. február 14-én, vasárnap 00:00 órától Németország újabb „aggodalomra okot adó” vírusvariáns területnek (areas of variant of concern) tekinti az alábbi országokat és régiókat:

  • Csehország
  • Szlovákia
  • Ausztria Tirol tartománya (kivétel: a kelet-tiroli Lienz körzet, Jungholz község, valamint a Riss-völgy, Vomp és Eben am Achensee község)

A minisztérium tájékoztatása szerint a németországi belépéshez előírt előzetes regisztráció és teszt-kötelezettség vasárnaptól minden személyre vonatkozik, aki a belépést megelőző 10 napban a vírusvariáns szempontjából „aggodalomra okot adó” övezetek bármelyikében tartózkodott, vagy azok bármelyikén áthaladt. A közúti fuvarozási tevékenység e tekintetben nem élvez kivételt. Regisztrálni a www.einreiseanmeldung.de honlapon lehet, a belépés feltétele 48 óránál nem régebbi negatív vírustesztről szóló, dokumentált igazolás.

A hír forrása a német közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős minisztérium, a BMVI, javasoljuk az ügyben megjelenő esetleges friss híreket, információkat nyomon követni a minisztérium honlapján (a hivatkozásra kattintva nyílik). Részletes előírások és tájékoztató az alábbi, angol nyelvű dokumentumokban:

20210212 exemptions-coronavirus-entry-ordinance

20210212 coronavirus-entry-ordinance

A Robert Koch Intézet folyamatosan frissíti a kockázati területek listáját az alábbi
linken: https://www.rki.de/risikogebiete Jelenlegi európai vírusvariáns („areas of variant of concern”) államok: Ausztria Tirol szövetségi állama a már felsorolt kivételekkel, Csehország, Írország, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, Szlovákia, Portugália.

Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?