AKÁR 1500 EURÓ PRÉMIUMOT KAPHATNAK A GÉPJÁRMŰVEZETŐK NÉMETORSZÁGBAN!

Múlt hét végén a CDU (Németország Kereszténydemokrata Uniója) azt javasolta, hogy mentsék fel a jövedelemadó alól a szállítmányozási, egészségügyi és kiskereskedelmi üzletág dolgozót. A pénzügyminiszter beleegyezett abba, hogy a kormányzó koalíció kereszténydemokratái által javasolt összegnél nagyobb összeg kapjon felmentést az adó alól.

A CDU azt javasolta, hogy a járvány idején kulcsfontosságú dolgozók fizetése legyen adómentes. A demokraták szerették volna, hogy a bónusz összege 1000 euróig legyen adómentes. Többek között a teherautó-vezetők, az üzletek pénztárosai és az egészségügyi dolgozók kapták volna, akik a munkájukat Németország és egész Európa számára nehéz időszakban végzik.
A különleges erőfeszítésük elismerést érdemel” – jelentették ki a német törvényhozás tagjai a baden-württembergi CDU-csoportosulásból.

A képviselők azt akarták, hogy a munkaadók értékelhessék ezeket a munkavállalókat anyagilag, úgy, hogy prémiumot fizetnek nekik adómentesen a nagyon kedvezőtlen körülmények között végzett munkáért. A prémium, amelyet a CDU kérvényezett, nem lehetett volna része a fizetésnek, és egyszeri alkalommal kerülne kifizetésre.

Akár 1500 euró bónusz
Olaf Scholz pénzügyminiszter reakciójára nem kellett sokat várni.

Sok munkaadó bejelentette, hogy prémiumot szeretne adni a dolgozóinak. Mint a szövetségi pénzügyminiszter hétfőn utasítást adok ki, hogy az ilyen prémium 1500 euró összegig teljesen adómentes lesz” – mondta Scholz vasárnap a „Bild am Sonntag” hetilapnak adott interjúban”.

Andreas Jung, a CDU pártvezető-helyettese megelégedéssel fogadta Scholz nyilatkozatát.

Jó, hogy erre most került sor! Mindenki, aki tartja a hátát, és mozgásban tartja az országot, tiszteletet és támogatást érdemel” – jelentette ki Jung.

Az SPD parlamenti csoportosulás vezetőhelyettese Achim Post pedig a felszólítja a lehető legtöbb munkaadót, hogy éljenek a lehetőséggel.
Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?