SOFŐRÖKNEK ADOTT KI TÁJÉKOZTATÁS A MAGYAR KÜLÜGYMINISZTÉRIUM! OLASZ KONZULI TÁJÉKOZTATÁS!

Kedves Sofőrök, Speditőrök, Cégvezetők!

Olasz Konzuli tájékoztatás
A tegnapi olasz kormányülés és a venetói valamint a lombardiai tartományi elnök döntése alapján a fenti régiók fertőzött településein (Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo e San Fiorano és Venetóban Vò Euganeo) a rendőrség által kontrollált, katonai kényszerintézkedést is lehetővé tevő karantént vezettek be a járvány megfékezése érdekében. Ezekre a településekre sem bemenni sem onnan kijönni nem lehet. Tekintettel a járvány továbbterjedésének lehetőségére, ezeket az intézkedéseket bármikor a járvány súlyosbodása esetén más régiókban, más településeken is bevezethetik. Járványtérkép >>
Erre tekintettel javasoljuk, hogy halaszthatatlan utazásokat kivéve, a turisztikai célú látogatásokat csak alapos megfontolás és mérlegelés után vállalják.
Aki egy újabb karantén kialakításakor az adott településen van, az nem hagyhatja el semmilyen indokkal a karantént annak feloldásáig.
Ischia szigetére 2020. március 9- ig nem léphetnek a két járványügyi intézkedés alá vont észak- olaszországi régió lakosai, a fertőzött területekről érkező kínai állampolgárok, valamint azok a személyek, akik az elmúlt 14 napon a fenti régiók egyikében tartózkodtak.
A Római Nagykövetség és a Milánói Főkonzulátus is a nap 24 órájában elérhető ügyeleti számokat aktivált a koronavírus fertőzés olaszországi terjedése miatt, a fertőzés kapcsán bajbajutott magyar állampolgárok részére: +39 348 800 8159 (Római Nagykövetség); +39 339 621 9517 (Milánói Főkonzulátus).
A megadott telefonszámok kizárólag segítségnyújtás céljából kerültek aktiválásra, azokon általános tájékoztatás, sajtómegkeresések fogadása, egyéb konzuli ügyekben nyújtandó tájékoztatás nem elérhető. Kérjük szíves megértésüket!

Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?