Ők a legdögösebb csajok a kamionos szakmában : 40 tonnával a hátuk mögött még izgalmasabbak! Nekünk az 1. hölgy tetszik a legjobban! :-)

Image result for truck driver girl

A női kamionosok ma már nem mennek ritkaságszámba, mégis eléggé elcsodálkoznak az emberek, amikor egy szép, ifjú hölgy száll ki a jókora jármű volánja mögül, a vezetőfülkéből, és az is gyakran megesik, hogy a kamionjuk mellettük elhaladó kirándulóbusz direkt azért lassít, hogy az ámuldozó gyerekek lefotózhassák a „sofőr nénit”. Bizony, van mit bámulni rajtuk!-írja az nlcafe.hu

Junaida 6 éve sofőrködik a többségében muzulmán vallású Malajziában, ahol bár nem tiltják, de nem is igazán örülnek annak a férfiak, ha egy nő a volán mögé ül. Ráadásul a 33 éves Junaida egy 16 kerekű, több száz lóerős kamiont vezet, mégpedig úgy, hogy az a legtöbb férfi becsületére válna: tavaly például Volvo Trucks Malaysia’s Fuelwatch Challenge verseny döntőjébe is bekerült – a megmérettetés történetében első nőként. Bár a világon rengeteg női kamionsofőr rója az utakat, Junaida Ibrahim helyzete különleges, hiszen nem csupán férjezett, muzulmán asszony egy kamion nyergében Malajziában – ami már önmagában sem hétköznapi dolog – hanem mindezen felül még három gyermek édesanyja is. „Én vagyok az egyetlen női sofőr a cégnél, és nem is lehetnék büszkébb a munkámra. Ezt a szakmát teljesen a férfiak dominálják, de rengeteg támogatást kapok a férjemtől, aki egyben a kollégám is, és a munkaadóm és az ügyfelek is bíznak bennem és bátorítanak. Örülök, hogy megtaláltam a hivatásom, és bebizonyíthattam, hogy a nemi sztereotípiák üvegfala áttörhető, és túl lehet lépni a mélyen gyökerező előítéleteken is.”

Maria Daniela Cioancá – Románia legfiatalabb női kamionosa volt

Már 22 évesen kamionsofőr volt a romániai Maria Daniela Cioancá, aki nem egyedül, hanem 4 évvel idősebb párjával felváltva vezet egy 500 lóerős nyerges vontatót.

Taferner Ramóna – A párjával együtt róják a kilométereket

Gyakori, hogy a kamionsofőrök párban dolgoznak, és az sem ritka, hogy ez a pár férj és feleség. Praktikus okai vannak ennek, hiszen így soha nincsenek egymástól távol, és ráadásul mindketten egészen jól kereshetnek. Családot alapítani ezzel az életmóddal persze nehézkes, de aki fiatalon kezdi a szakmát, az jó pár évet gondtalanul lehúzhat a volán mögött, és még mindig marad elég ideje az után is gyermekvállalásra koncentrálni, hogy keresztül-kasul beutazta egy kamionnal Európát. Ebben a cipőben jár Traferner Ramóna is, aki idegen nyelvű ügyintézői állását feladva csatlakozott hivatásos sofőr párja, Bálint mellé még 2014 decemberében. A csornai születésű fiatal hölgy imádja ezt a munkát, és minden jel szerint a többi autósnak és a szakmabelieknek is tetszik, hogy nő ül a 40 tonnás kamion volánja mögött: „Nem akarják elhinni, hogy én vezetek. Sokan megnéznek, vannak, akik integetnek. Szinte mindig pozitív visszajelzéseket kapok.”

Forrás : https://www.nlcafe.hu/

Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?