FORGALMIREND-VÁLTOZÁSOKRA KELL SZÁMÍTANI SZÁZHALOMBATTÁN A VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE MIATT

FORGALMIREND-VÁLTOZÁSOKRA KELL SZÁMÍTANI SZÁZHALOMBATTÁN A VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE MIATT

Image result for forgalmi rend változás

Március elejéig lezárják a százhalombattai Olajmunkás utat a vasúti pálya fölé épülő ideiglenes híd és kapcsolódó terelőutak építése miatt.

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti, 15,7 km hosszú szakasz felújításának keretében 12,98 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt a MOL Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő közúti híd meghosszabbítása szükséges. A híd, az átépítési munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom elől. A zavartalan közlekedés fenntartásának érdekében egy új, ideiglenes híd épült, a következő időszakban pedig a hídhoz kapcsolódó terelő utak kiépítése zajlik majd.

2019.01.28., hétfőn 9:00-tól teljesen lezárják a gépjármű forgalom elől az Olajmunkás út (51309 j. út) körforgalomtól Százhalombatta irányába eső érintett szakaszát. Ez idő alatt az autósok a 6. sz. főút irányából, a meglévő körforgalmon keresztül érhetik el a MOL Dunai Finomítót. A gyalogosokat és a kerékpárúton közlekedőket nem érinti a lezárás. Az érintett szakaszon lévő Volánbusz megállót ideiglenesen áthelyezik, ezért kérjük, hogy utazás előtt a lezárásról és a pontos menetrendet illetően tájékozódjanak az VOLÁNBUSZ weboldalán. A vasúti közlekedést nem érintik a mostani munkálatok.

A lezárás ideje alatt az Olajmunkás úton töltésépítés, pályaszerkezeti rétegek építése zajlik majd. Továbbá az ideiglenes híd északi oldalán (a körforgalom és a 6-os főút közötti szakaszon) a kapcsolódó terelőút nyomvonalának építését végzi el a vállalkozó. Várhatóan március elejére elkészülnek a munkálatok, és újra megnyitják a lezárt Olajmunkás utat a személygépjármű forgalom és a Volánbuszok részére. Az ideiglenes hídhoz csatlakozó út kiépítése miatt március elején még várható terelés a körforgalom és a 6-os főút közötti szakaszon. Ez idő alatt félpályán haladhat majd a forgalom jelzőlámpás irányítás mellett.

Tervezetten március közepén forgalomba helyezik az elkészült terelőutat és az ideiglenes hidat is. Ezt követően ezeken keresztül lehet majd a MOL Dunai Finomítót megközelíteni mind személy-, mind tehergépjárművekkel, amíg a meglévő közúti híd átépítése zajlik.

A beruházás a teljes Százhalombatta-Pusztaszabolcs közötti szakaszon ütemterv szerint halad. A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti szakasz átadása 2020 nyarán várható. Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs közötti szakasz korszerűsítése, a biztosítóberendezés és ETCS 2 kiegészítő munkálatok 2020 decemberében fejeződhetnek be.

A beruházás keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, valamint az új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobb részt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok és több állomás és megállóhely is megújul.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.Forrás: https://nif.hu/

Hasonló állásajánlatok

Vélemény, hozzászólás?